Forstå vores prisvurderinger

March 2, 2022

Når du søger efter en rejse så kender du sikker Momondo og inden du køber et produkt online har du sandsynligvis været en tur forbi Pricerunner for at sammenligne prisen med udbuddet på markedet og sikre du laver den bedste handel. I dag foregår 80 % af et bilsalg online og dét Momondo eller Pricerunner hjælper dig og millioner af andre forbrugere med er det AutoUncle hjælper med når kunderne er i markedet efter en ny bil.

Hvordan prisvurderer vi biler hos AutoUncle?

AutoUncle mest kendt for sin søgemaskine og prissammenligningsværktøj til brugte biler målrettet de private bilkøbere, men udviklerne bag vil fortælle dig, at det teknologien bag platformen sætter gang i er meget mere end det. Den generere bilvurderinger baseret på avanceret statistik, foretager indekseringer og behandler millioner af biler hver eneste dag.

Vores vurderinger er baseret på statistikker snarere end ekspertvurderinger, og faktisk er logikken bag let at følge. Det handler om at udtrække oplysninger om markedspriserne fra det nuværende marked.
Det kan du høre mere om i videoen her.

Vurderingsprocessen sker i tre trin

  1. Scanning: Bilannoncen scannes for vigtige faktuelle oplysninger
  2. Validering: Fejl og huller i dataene korrigeres
  3. Estimering: Markedsprisen beregnes på baggrund af lignende biler til salg

1. Scanning

Annonceteksten analyseres for data såsom bilens år, kilometertal og udstyr. Aircondition kan skrives på forskellige måder, hvilket scanningsprocessen tager højde for. På den måde sikrer vi, at vigtig data, der har indflydelse på markedsprisen, udvindes.

2. Validering

Validering handler om at kontrollere, at den indsamlede data er realistisk. For eksempel kontrolleres bilens kilometertal i forhold til bilens alder. Vi udfylder også huller i dataene – for eksempel hestekræfter, som kan påvirke prisberegningen.

3. Estimering

Sidste trin er beregningen af ​​markedsprisen. I denne beregning foretages en statistisk sammenligning mellem hver bil og biler, der er ens på pris, år, kilometertal og udstyr. I alt sammenlignes hver bil på 100 forskellige punkter.

Hvordan påvirker beregningen af ​​hver af de faktiske oplysninger som år, kilometertal og udstyr værdien af ​​bilen?

I princippet gør AutoUncle-algoritmen det samme som du gør, når du sidder derhjemme bag skærmen og sammenligner forskellige biler på pris, kilometertal, udstyr osv. – Den eneste forskel er, at denne sammenligning blot er udført statistisk.

Her er et eksempel:

Forestil dig, at du har 20 biler, som er helt ens – undtagen for tre ting: pris, kilometertal og aircondition. I nedenstående graf har du 10 biler med aircondition (blå) og 10 uden aircondition (røde). Grafen viser to interessante ting. 

For det første er der en sammenhæng mellem pris og kilometertal. Jo højere kilometertal, jo lavere er den anmodede pris. For det andet ser vi, at biler med aircondition (blå) typisk har en højere markedspris end de røde uden aircondition. Forskellen mellem den blå og den røde linje er den værdi, som det nuværende marked forbinder med aircondition.

For at opsummere fungerer AutoUncles algoritme på samme måde som din egen logik – den du bruger til at sammenligne model, kilometertal, år og udstyr. Den eneste forskel er, at vi er i stand til at udføre den sammenligning på hundredevis af parametre og tusindvis af biler på samme tid.“I dag søger de fleste efter rejser ved at bruge Momondo eller lignende søgesider, der sammenligner forskellige rejsetilbud fra forskellige hjemmesider. Det er det samme, jeg oplever med AutoUncles prisvurderinger af vores biler. Jeg tror på, at en tredjepartsvurdering giver kunderne et andet forhold til prisen, når de ser, at det ikke bare er Carmark der selv siger, at det er en super pris.”


Chris Kølbek Tryk
CEO
Carmark
Vil du vide mere eller har du brug for hjælp?

error

Emil Schou

Head of sales Denmark

71992175
emil@autouncle.comLignende guides til digGå til træningscentret


Tilmeld dig vores månedlige nyhedsbrev

- modtag nyt fra bilbranchen, gode råd samt gratis tips og tricks direkte i din indbakke.