Hvor finder kunderne bilforhandlerne online?

March 8, 2022

Rejsen mod køb af biler er blevet markant mere digitaliseret de seneste år.
I 2010 besøgte kunderne i gennemsnit fysisk 5-6 forhandlere ude i bilhusene før et køb af bil.
I 2021 var det tal faldet drastisk og kunderne besøgte i gennemsnit fysisk kun 1-2 forhandlere før et køb af bil.

80% af et salg foregår i dag digitalt

Det betyder at kunderne gennemfører størstedelen af deres købsrejse online og det er også her de i dag laver deres research. Bilkøbere bruger primært Google til at få indsigt i, hvilket mærke/model der kunne være interessant, og bagefter bruger de markedspladser og bilaggregatorer til at finde den bedste pris.

Det sætter større krav til salgsrådgiverne

De kunder der finder bilforhandlerne igennem markedspladser og bil aggregatorer som AutoUncle har en markant høje intention om at købe når de fysisk kommer ned til en forhandler. De har lavet deres research online og sammenlignet mærker, modeller og udstyr – salgsrådgiveren skal altså være godt klædt på og klar med de rigtige spørgeteknikker for at konvertere det til en slutseddel.

Derfor oplever vi hos AutoUncle en stigende interesse fra bilforhandlere, der efterspørger hjælp til at træne deres rådgivere i at håndtere online leads. De ved hvor stor en forskel det gør at forstå købsrejsen i gennemsnit tager 3 måneder og det er deres opgave at stille de rigtige spørgsmål på det rigtige tidspunkt undervejs på den rejse for at sikre sig købet sker i deres bilhus.

Læs flere blogsTilmeld dig vores månedlige nyhedsbrev

- modtag nyt fra bilbranchen, gode råd samt gratis tips og tricks direkte i din indbakke.